De Kessel Solutions - Oplossingen voor problemen met mazout en stookolietanks
Water in de mazouttank:
 
In zeer veel mazouttanks treft men een geringe hoeveelheid water aan, dit komt vooral door condensatie van vochtige lucht. In andere gevallen kan water zijn binnengedrongen via een opening aan de tank, denk maar aan regenwater via de verluchting in de tankkamer. Meestal heeft een kleine hoeveelheid water geen dadelijke gevolgen voor de consument daar het water op de bodem van de tank blijft. Deze gaat wel beginnen roesten en kan zo op termijn lekken in de tankbodem veroorzaken.
Wanneer het water echter door de pomp wordt opgezogen naar de verwarmingsinstallatie zal je dadelijk in de kou zitten en kan er ernstige schade worden opgelopen aan de installatie met enkele honderde euro's aan kosten.
 
                         Voorstelling verwijderen van water in mazout
 
Hoeveel kost het om water te verwijderen.                    
 
Gevolgen:
 
De gevolgen van water in de mazouttank kunnen veel verder gaan dan het enkel uitvallen of beschadigen van de brander, ook zal sneller corrosie van de tank een gevolg zijn. Zeer kostbare maar ook milieuschadelijk stookolie lek dan uit de tank in de ondergrond. De kosten van het saneren van een lekkende tank die milieuschade heeft veroorzaakt zijn dikwijls niet te overzien. Het "goed onderhoud" van een mazouttank is daarom van groot belang.
 
 
Bacterievervuiling in mazout
Een nieuw probleem dat zich voordoet is dat er geleidelijk aan een percentage biobrandstof aan de mazout word toegevoegd. Als deze biobrandstof in aanraking komt met water beginnen bacteriën en schimmels zich snel te vermenigvuldigen met verstopte filters, leidingen en schade aan de brander tot gevolg.
 
Preventieve maatregelen:  
 
In eerst instantie moet er voor gezorgd worden dat de tank goed afgesloten is en water geen kans krijgt om in te sijpelen. Een jaarlijkse controle op water in de tank is snel uitgevoerd en niet duur. Er kan ook geopteerd worden om een sonde in de tank te plaatsen die aangeeft wanneer er water in de tank aanwezig is. Het plaatsen van een luchtdroger op de verluchting van de tank verhinderd op een simpele manier dat er condensatie in de tank ontstaat.
 
Oplossingen:  
 
Indien je niet op problemen zit te wachten, pas zeker de preventieve maatregelen al toe. Is er toch reeds water in de mazouttank aanwezig, wacht dan niet om ons te mailen of te bellen 0495/222954, wij verwijderen al het water uit uw tank en kunnen indien nodig een bacteriële analyse uitvoeren om na te gaan of er een besmetting in de tank aanwezig is. Wij zullen ook met u bekijken of er aanpassingen dienen te gebeuren om herhaling te vermijden.      
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint